fredag 8 augusti 2008

Veterinärbesök

Veterinärbesöket gick smidigt, fort och lätt, men så mycket klokare belv vi inte tyvärr. Totalt sett så verkar Speja vara i bättre form nu än när vi var där för ca tre veckor sedan. Eftersom hon äter bättre nu är hon också tillbaka på sin normalvikt som är precis 26 kilo.

Veterinären (en betydligt mer erfaren sådan, skönt!) gick igenom henne grundligt men hittade inget avvikande utan såg en pigg och trevlig hund i god kondition. Sedan tog vi nya blodprov och fick besked om att veterinären skulle ringa med resultaten på tisdag. Det som testas är antikroppar och levervärdet, "sen får vi fortsätta testa mot de 48 000 andra sakerna om detta inte ger svar" avslutade veterinären med. Phu. Nej tack!

Förresten så märktes det även stor skillnad på blodprovstagandet. Jag har stort tålamod och tycker att det är helt okej att folk är nya och osäkra, alla måste ju få en chans att lära. Men oj vilken skillnad det var idag! Förra besöket rakades benet, det klämdes och kändes, provstacks två gånger, men blev fel. Ny sköterska, andra frambenet rakat, lite kläm och känn och nu gick det bra. Idag: "jaha, vi ska ta blodprov" tjoff! så var det klart! Inte en rakapparat, inte en fundersam min så långt ögat nådde, bara ett par vana händer och grym effektivitet. Tack för det!

I morgon packar vi in familjen i bilen och åker till mor och far i Eskilstuna. Där lämnar vi tillbaka damptaxen Selma som vi varit hundvakt åt denna vecka. Tror våra grannar i fastigheten har varit fundersamma på det är en ny trend på g. Tax på armen istället för en tufsig liten chiwawa!?!? (har såklart försökt skona taxens rygg mot tre långa trappor) Allt taxbärande har fått mig att inse att det inte är läge att gå upp ca 7 kilo, det är faktiskt mycket tyngre att gå i trappor med den tungden på kroppen! (bild kommer!)

1 kommentar:

Humlan sa...

Tjena Speja!
Soft blogg du fixat men tråkigt att läsa att du är lite krasslig, du ska se att det ordnar sig!
Get fit and kick ass!
/Humlan