måndag 11 augusti 2008

Lurad på konfekten

Då Speja visat upp oroväckande tendenser på att gå i taket av förväntan efter kennellägret har "operation passivitet" inletts. Den startade med genomklappningen på wij och fortsatte under helgen.


Två dagar i rad under helgen fick Anders greppa luftgeväret och dummieväskan, sen gick vi på skogspromenad med fotkommando och extra pang.
Resultatet dag 1: En totalt uppstressad hund som började pipa när jag vände från det roliga. Suck. Jag fick ta till lite tristare tuffare metoder av typen "gör det det där igen så dör du". Det fungerade hyfsat och pipet slutade. Nedvarvning. Avslut. Total tid, ca 20 minuter.

Bild från kennellägret i Norberg. Copyright Raneryd


Resultatet dag 2:Något lugnare start än dag 1, men det peps och gårdagens "du kommer att dö" gjordes om. Aj då, hoppsan, just ja! Sa Speja och slutade pipa. Vi hittade lugnet och harmonin i fotgåendet och vändningarna. Hon gasade fortfarande på vid de små puffarna som luftgeväret gav (vi sköt ju inget utan avfyrade tomt) och kasten, men eftersom ingen utdelning kom lugnade hon ner sig med tiden. Nedvarvning. Avslutning. Total tid, ca 20 minuter.

Kruxet är ju att jag skulle behöva göra dessa övningar två gånger om dagen i någon vecka eller två...men vi kan inte gärna skjuta luftgevär i hagaparken direkt...skulle inte ta många minuter innan polisen skulle dyka upp om vi promenerade med gevär på armen genom vasastan! Så geväret är kvar hemma hos mamma och pappa där det hör hemma. Det är vi dessa tillfällen som man önskar att man bodde på landet med skogen bakom huset!

Ikväll fortsätter "operation passivitet" med bilresa till Lidingö, fotgående och kast med dummies innan vi springer det natursköna 10 km spåret och bättrar på konditionen.

Inga kommentarer: