lördag 7 mars 2009

Viva Italia!

"Något grönt på golvet! Ah, ljuva italen, är det inte?! Jo det ÄR min favorit av sallader. Den kryddiga och peppriga men likväl eleganta ruccolan! Bäst jag visar er lite närmre!"



"Se vilken utsökt nyans av grönt, och ni skulle bara känna doften och smaken. En verklig delikatess att avnjuta under en fredagkväll. Jaha, ni känner inte? Bäst jag kommer närmre!"Kom igen då, testa!

Kryddig salsicciarätt med tagliatelle och ruccola serverades i det Prins-Sofyianska hemmet igår. Något av en favvorätt som känns ganska festlig! Prova!

Du behöver:
Salsiccia eller annan kryddig korv, med hög kötthalt, vi hade till vår lycka hittat en med 95%
En gul lök, hackad.
2-3 vitlöksklyftor, pressade.
En burk krossade tomater, ska du lyxa, ta små coctailtomater på burk, jag föredrar hela inlagda tomater som man klipper till "chunky pieces" redan i burken (sparar disk) framför krossade tomater men prinsen tycker att krossade tomater funkar lika bra.
Några matskedar röd pesto.
Lite grädde/matlagningsgrädde/turkisk youghurt.
Ett tråg körsbärstomater.
Ett tråg ruccola.
Tagliatelle.

Stek lök och vitlök i smör och olja. Ha i korven och låt få lite färg. Slå sedan över tomatkross och coctailtomater (så att de färska tomaterna lagom hinner mjukna till servering). Smaksätt med salt, peppar, röd tomatpesto och ha i grädde/youghurt för att få mera sås och en fin balans mellan den starka korven, söta tomaten och sedemera kryddiga ruccolan.

Under tiden grytan kokar ihop något så kokar du pastan, slår av vattnet och lägger upp i serveringsskål. Strax innan servering har du i halva till ett helt tråg ruccola i stekpannan och rör om.
Servera sedan rätten, gärna till ett matglatt sällskap och med ett glas gott rödvin!


Till efterrätt blev det Ben and Jerry och ett helt lass med lösgodis. Mums!

2 kommentarer:

Christina sa...

Ser gott ut! Och vilken underbar hund!!! Häls. C

Anonym sa...

Mmmm, låter smarrigt! Måste absolut pröva, är såld på italiensk mat. ;-)

Ha en fortsatt bra helg!

Åsa m. flock