onsdag 11 mars 2009

Sverige Vs Italien, 1-0

Minns ni att Joy i veckan som gick njöt av italiensk ruccola? Nu har hon gått vidare och insett att moderlandet Sverige faktiskt är "the shit" så att säga. Det började för nån dag sedan med att närmare studera:
Joy insåg dock ganska snabbt att den där boken var för bäbisar. Ska man göra sin svenska mamma nöjd gäller det att gå mer på djupet.

Gunnar Ekelöf, här blev det genast lite mer intressant. Absolut något för oss finsmakare!
Men den arme Gunnar får inse att det gäller att kunna behålla sina läsare. Även om den verkade passa förträffligt fick han se sig besegrad.

Nils Ferlins samlade verk är härmed utnämnd till favorit.

Matte undrar om det inom kort är läge att lägga ner "Retrievern som apportör", "Kontaktkontraktet" eller "Fågelhundsträning" på lagom Joy-höjd för lite självstudier när matte är sysselsatt med att springa sig svettig nere på gymet. Hm.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Mondi har koncentrerat sig på "Svenska skrivregler", "Ofredsår" samt "Musik & Tystnad". Den litterära ådran verkar stark i den här kullen. Svenska Akademin borde snarast anmäla sitt intresse för dessa talanger.

Anonym sa...

Mocca tuggade sig igenom Håkans visitkort, ett reklamblad, ett par stövlar, TVÅ dörrmattor och några vantar.

De litterära ambitionerna verkar mindre uttalade hos G2-orna. Fokus verkar snarare vara mer åt uteliv, träning och inredning.

:-)

Anonym sa...

Glömde blomkrukorna! Ett oräkneligt antal plastblomkrukor strök också med. Växter och trädgård bör också läggas till listan. :-)

Sofy sa...

Åsa: men ja, då kanske man ska vara nöjd och glad ännu då.

Anita: undrar om man ska lägga ner något lättsmält på engelska, så att faderns gener får lite att jobba med, eller räknar vi honom som färdigintegrerad nere i skånska myllan nu?

Anonym sa...

hihi...självstudier kanske är en bra idé när intresset för att sluka böcker ligger på topp :)

Trevlig Helg!

Anonym sa...

Hejssan!
Bonus från B2-kullen gillade deckare om jag minns rätt, men det litterära intresset var inte så stor - däremot visade det att hon har en stor portion talang på byggbranschen där "omformning" av raka väggar, dörrkarmar, golvlistor och golv var hennes specialitet...;-) Vår nya valp har dessvärre en enorm litterär intresse, allting duger och i stora mängder & ofta...;-)

Trevlig helg och lycka till!