onsdag 22 april 2009

En ny vardag!

Idag var det premiär!
Hundpassningspremiär!

Nytt heltidsjobb på lite för långt cykelavstånd krävde omplanering av vardagen och för att få ihop livet och kunna ge hundarna så mycket trygghet och social samvaro som de behöver har vi investerat. Investerat i Stina!

Idag var första dagen och jag har fått sms-rapport att allt gått jättebra. Några timmar kring lunch får nu hundarna både sällskap, lunch och lagom med motion efter ålder. Min och Anders tid frigörs och stressen minskar. Egen träning kan klaras av på lunchen och på kvällen har vi nu tid för hundar, varandra och för livet!

Hundarna verkar precis som vanligt, eller snarare mer som de var nyss. Harmoniska, lugna och trevliga. Nöjda!

7 kommentarer:

Åsa sa...

Härligt! Hoppas allt kommer att gå bra även i fortsättningen.

Må gott!

/Åsa m. flock

Anita N sa...

Toppenbra lösning. Man kanske skulle skaffa en Stina...

Anonym sa...

Hej!
Hur länge var ni hemma med Joy när hon var "ny i familjen"? Vad tycker du är tillräckligt innan man kan börja lämna dem någon/ några timmar?

/Stina (en annan Stina alltså)

Ingela sa...

Härligt att höra Sofia!!! Hoppas det fortsätter så!

Jill sa...

Det låter ju toppen att ni löst det så här, Blir säkert kanonbra för hundarna och så slipper ni stress och dåligt samvete.

Må gott!

Admin sa...

Anonym: Svårt att svara på sådär på rak arm. jag hade ju medvetet tagit ut ledigt/ var arbetslös så jag hade ju all tid i världen, samtidigt så började jag ganska tidigt att lämna joy i sällskap av Speja i kortare stunder, fast längre än om det bara varit Joy som var hemma. Hon var alltså inte helt själv. Dock är det viktigt att lära valpen att det kan hända att den blir lämnad helt ensam även om den har en hundkompis hemma, så att den hittar tryggheten i att vara själv också. Man bör nog vänta i alla fall 1- 1,5 vecka, sen kan man böra gå iväg några minuter och komma tillbaka. Tipset är dock att inte göra någon stor affär av att man går elle rkommer! En bur är bra för tryggheten!

Efter nån månad hemma borde valpen klara någon/några timmar ensam, det handlar mest om att den ska kunna rastas då de inte kan hålla sig så länge.

Anonym sa...

Tack så mycket för svaret!