torsdag 26 februari 2009

Att lära 2

Vi övar:

-Sitta fint vid matskålen. Vid dörrar. Helt appropå ingenting. Och vänta på varsågod.
-Att lystra till namnet Joy! (Det går sådär faktiskt)
-Att kissa utomhus. Eller om man prompt måste kissa inomhus att i alla fall göra det på utlagda tidningar.
-Leka snällt och inte bitas så hårt.
-Att vissa saker är förbjudna. (Det går sådär faktiskt)
-Att ordet kom egentligen är samma som pip-pip-pip i pipan.

(och idag har Joy hjälpt till att öppna paket. Och rymt när DHL killen levererade det. Å andra sidan kommer man inte så långt eftersom trapporna är livsfarliga! Men det var smak på friheten där på fem kvadrat...)

Idag har vi för första gången gått lite i koppel inomhus. Himla mkt smartare av matte att försöka inomhus i ett tyst vardagsrum än ute i en park. Gick himla bra att gå små åttor och säga "fot"! var tredje steg. Inte för att ordet betyder nåt nu, men någon gång ska ju hjärntvättningen börja...


Fick tips av snälla Åsa om Eva Bodfälts blogg. När Joy är säkrare på att verkligen sitta still med kontakt och vänta på varsågod ska jag börja införa höger och vänster så som Eva beskrivit att hon lärt sin lilla zakk.... och när det funkar dåligt ska jag minnas att Eva är proffs och jag är glad amatör!

3 kommentarer:

Felicitas sa...

Snyggt! :D Det finns ju SÅ många saker man önskar att man hade gjort om man hade fått "spola tillbaka bandet"! :)

Anonym sa...

Lycka till med träningen! Visst är det bra med träningstips och inspiration från andra, bara man inte glömmer att det viktigaste är att ha skoj! (Kliché, jag vet, men sant)

När jag blir otålig (ganska ofta) och vill ha snabbare resultat försöker jag påminna mig själv om vad kennelmamman brukar säga: Skynda långsamt! Lägg en bra grund så går det desto lättare och bättre sen! (fritt översatt ;-)

Simma lugnt! :-)

/Åsa

Sofy sa...

Precis! (och det gäller nog både Åsa och Felicitas!)