lördag 24 januari 2009

Valpvaktsdag



Idag har vi njutit!

En valpvaktsdag stod på schemat och oj vad härlig den var! Vi har spenderat en dag i det Norrblomska köket, med undantag för en promenad med speja, och har mest suttit med ett leende på läpparna. När valparna inte haft vår fulla uppmärksamhet (läs: när de sovit)

har vi kikat på vinterstudion och därför även fått behovet av vintersport mättat. Kalasbra kombination!


Iaktagelser under dagen:

-Valparna kan nu äta fint utan att kliva ner i matskålarna!

-Man biter tills det man biter skriker eller springer. Har man tur får man tag på svansen i flykten...
-Samtliga valpar är nyfikna, ybergulliga och är helt oemotståndliga.

-Är man stor är man ofta snäll. Den gula hanen visade allt som oftast upp ett mycket försynt och mjukt beteende. Nyfiken, men mild i sin behandling av människor och syskon.


-Det är tryck i Joy! Här har vi motsatsen. Nyfiken, men direkt ruff. I alla fall i behandlingen av syskonen.På denna bild är hon herre på täppan, vaken bland sovande syskon. I nästa sekvens biter hon ett hårt tag i den gula tikvalpens ena öra ända tills den gula vaknar skrikandes och springer för att ta skydd. Hur det går till att djäklas och busa har hon full koll på.

Vi fångade även dagens största bus på film, vi får se om den går att få över till bloggen. Den gula tikvalpen och den svart tikvalpen Joy laddar för sammandrabbning. Stegar upp avstånd, avvaktar, kroppsfintar, fintar igen, för att sedan sätta av i full galopp mot varandra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Avundsjuk? Jag? Näääärå.
Okej då, lite kanske.... :-)

Schyssta kids hon har grejat, din Speja! Du får se till att ge henne lite mammaledigt sen, utan barn. Det kommer nog att uppskattas av supermorsan. :-)

Må gott!

Uppsalaflocken

Anonym sa...

Jättetack för hjälpen med valpvaktandet! Allt var lugnt när vi kom hem.